Mam dwa pytanka może pomożecie w decyzji. Jako że od nowości moja OII ma LPG zbliża się pierwszy przegląd. W/z z gwarancją na pewno będzie w ASO. I tu mam dylemat jako że Szkodnik jest drugim samochodem w rodzinie raczej jest dużo mniej używanym przez rok najechałem tylko rekreacyjnie 7 tys km :szeroki_usmiech . Myślę w następnym roku będzie podobnie z przebiegiem i tu moje pytanie przegląd gazu wiadomo będę robił co roku ale czy jest sens robić coroczny przegląd samochodu z wymianą oleju i filtrów.
Drugie pytanko techniczne nowy samochód ma pierwszy przegląd techniczny po 3 latach wiem że z gazem ma co roku a w urzędzie miasta przy rejestracji mimo że wiedzieli i rejestrowali z LPG przegląd mam w dowodzie rejestracyjnym po 3 latach błąd urzędnika czy jest coś na rzeczy ? Czy po prostu tak się zawsze pisze a ja mam wiedzieć że mam robić co rok.
OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
warto zmieniać olej co roku pomimo małego przebiegu. Wbrew pozorom po roku czasu olej przy tak małym przebiegu może gorzej smarować silnik od takiego co przejechał 15 000
wedlug mnie nie ma sensu przy takich przebiegach robic zmian co rok, ewentualnie tylko te pierwsza z racji "ulozenia silnika", nastepne rob co dwa lata, w zupelnosci wystarczy, zwlaszcza w przypadku tego silnika. w kwestii gwarancji podjedz do aso i sproboj wytlumaczyc jakiemus bystrzejszemu, ze nie ma sensu tak czesto i te koszty, itd.
jesli chodzi o drugie pytanie to ewidentnie jest to blad urzednika, ktory bezwzglednie powinienes wykorzystac. ja nie mam takiej mozliwosci, poniewaz w wydziale komunikacji jak zanioslem swiadectwo homologacji lpg, to od razu przekreslili i wbili kolejny przeglad za rok.
chyba ze ty nie zaniosles do wydzialu swojego swiadectwa homologacji?
jasne
a jak trafi na upierdliwego policjanta to mu dowód zabiorą
albo nie daj boże upierdliwy ubezpieczyciel będzie robił schody przy wypłacie odszkodowania
METALLICA,
skoro wiesz,że przeglądy gazowe są co roku to niestety trzeba sie tego trzymac :roll:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Ja też przejeżdżam ok 5 tys. rocznie i olej wymieniam co 1.5 - 2 lata, Bywa i tak że olej wlewamy do silnika po roku od jego wyprodukowania, nie traci właściwości smarnych.
jasne
a jak trafi na upierdliwego policjanta to mu dowód zabiorą
albo nie daj boże upierdliwy ubezpieczyciel będzie robił schody przy wypłacie odszkodowania
Komentarz